Snittblommor

Snittblommor är utmärkta om du vill sätta ihop en fin bukett, antingen till någon du håller kär eller till dig själv. Du kan även välja konstgjorda snittblommor för att buketten ska hålla för alltid. Men vilka blommor är då vanliga att använda som snittblommor i buketter? Rosor, tulpaner och liljor är bra exempel på fina alternativ.

Innehållsförteckning

Vilka vanliga snittblommor finns?

Som vi nämnde ovan är rosor, liljor och tulpaner vanliga alternativ. Ploner snittblommor finns i vackra färger och deras runda form gör dem behagliga för ögonen. De snittblommor sorter du väljer ska gärna omgärdas av någon grön växt för att sätta pricken över i:et.

Det finns många varianter av blå snittblommor att välja mellan till en vacker bukett åt en vän. Blåklint är en given blomma i sommarbukett. Andra blommor som finns i blått är hortensia, delphinium och anemon. Om du ska på begravning eller vill beklaga någons sorg är vita snittblommor ett ypperligt val. Vita rosor och tulpaner är vanligt, men även vitsippor, narcisser och ranunkel är fina, vita alternativ.

Om du vill skicka blommor billigt till någon du håller kär kan du välja en färdig bukett. Du kan också komponera en egen och med lite lila snittblommor kan du få en otroligt vacker bukett att skicka med blombud. Det finns många varianter på lila och tillsammans kan de bilda en fantastisk kombination. Varför inte kombinera lila hortensior, lila tulpaner och lila rosor?

Lista på snittblommor:

  • Blåklint
  • Rosor
  • Narcisser
  • Ranunkel
  • Vitsippor
  • tulpaner

Snittblommor är perfekta för blommogram

Snittblommor kan kombineras i all oändlighet och det finns många färdiga buketter att välja mellan. Många butiker låter dig också välja själv och därmed komponera ihop en egen bukett. Då kan du välja hur många blommor av varje typ du vill ha och även kombinera olika färger. En höstbukett i gult och orange med lite grönt lyser upp i molnigt höstväder, medan en bukett med rosa snittblommor är underbar på våren. Det är således en mycket bra ide att skicka blommor med blommogram!

FAQ

Finns det rosa snittblommor året runt?

Absolut, rosa snittblommor finns tillgängliga året runt

Hur länge håller en bukett med snittblommor?

Om ni är noga med att blanda i näringen som följer med buketten så kan den hålla sig fin flera veckor om man har tur!