Blombukett

Buketten drömmigIngen blombukett är den andra lik, även om du använder samma blommor. Om du funderar på att skicka ett blommogram är det smart att kolla upp vilka blommor som är i säsong. En bukett blommor med säsongens blomster är en fin present att ge bort. Tänk dig vackra sommarblommor i bukett, de passar utmärkt i en vas på köksbordet. Dessutom doftar blommor så ljuvligt.

Innehållsförteckning

Tips på blommor i bukett att skicka

Att skicka blommor är ett utmärkt sätt att visa omtanke och kärlek, eftersom inget säger jag älskar dig mer än en bukett rosor. Pioner i bukett är en uppskattad gåva, dessutom finns de i flera vackra färger som du kan välja mellan. Oftast hittar du Eucalyptus i buketter, den grågröna växten är utmärkt som utfyllnad.

En blombukett med rosor är det allra vanligaste blommogrammet till din käresta, åtminstone om rosorna är röda. Vita rosor i bukett är en utmärkt kondoleansgåva. En annan vacker blomma som gör sig otroligt fin i buketter är liljor. Det finns många färdiga buketter att välja mellan men du kan också komponera en egen.

Tips på fina bukettkombinationer

De allra flesta blomsterbuden har valt ut specifika buketter, men du kan alltid välja att sätta ihop en egen. Det är bra att välja ut ett antal färger som passar bra ihop och kom ihåg att ha någon grön växt också för att bryta av och fylla upp. Fina blommor att ha i buketter är bland annat:

  • Dahlior
  • Rosor
  • Liljor
  • Tulpaner
  • Nejlika
  • Hortensia
  • Anemoner
  • Prästkrage
  • Pioner

Blombukett och dess mening

Man måste tänka på att blombukettens utseende skickar ut signaler med ditt budskap och har därför en olika mening beroende på hur den ser ut. Om man som exempel vill vara romantiskt av sig så bör man gå åt det rödare håller med rosor istället för en hel gul bukett. Vill man säga grattis så kan man istället skicka en gladare bukett med sprakande färger som lyser upp hela rummet.

FAQ

Kan floristen hjälpa till att välja blombukett?

Absolut, även när du beställer online så kan man alltid konsultera floristen och berätta vilket budskap du vill förmedla så kan floristen utifrån din beskrivning sätta ihop en fin bukett åt dig.

Vad är floristensval?

Detta är en spännande funktion som tillåter floristen att sätta ihop en egen bukett med säsongens bästa blommor.